9 Cybersecurity-tips die elk bedrijf zou moeten volgen

Een massale wereldwijde verschuiving naar werken op afstand heeft geleid tot een speelkwartier voor cybercriminelen. Geen enkel bedrijf – groot of klein – is veilig. Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) lijken een doelwit op hun rug te hebben, dus het verbeteren van de beveiliging van uw bedrijf is op dit moment van essentieel belang.

Er zijn manieren om bedrijfsgegevens te beschermen tegen ransomwareaanvallen. Hier zijn negen tips om uw bedrijf te helpen de weerstand tegen cyberaanvallen te vergroten: 

1. Voer een veiligheidsrisicobeoordeling uit. Begrijp de meest kritische bedreigingen voor uw bedrijf, zoals systeemstoringen, gebruikersfouten en kwaadaardige menselijke handelingen en bepaal de impact die deze kunnen hebben op uw bedrijf.

2. Train uw medewerkers. Voer bewustmakingstrainingen uit voor uw hele personeelsbestand om gebruikers te informeren over veelvoorkomende scams en vermijdingstechnieken. Zorg ook dat uw trainingscurriculum relevant is en regelmatig wordt bijgewerkt, omdat cybersecuritydreigingen zich voortdurend ontwikkelen. 

3. Gebruik meerdere beschermingslagen. Voer een wachtwoordbeleid in dat sterke wachtwoorden vereist en controleer de accounts van uw medewerkers op gelekte gegevens door monitoring van het dark web. Gebruik firewall-, VPN- en antivirustechnologieën om ervoor te zorgen dat uw netwerk en eindpunten niet kwetsbaar zijn voor aanvallen. Extra’s: Overweeg verplichte meervoudige authenticatie, doorlopende netwerkmonitoring en versleuteling van harde schijven. 

4. Houd software up-to-date. Niet-gepatchte of verouderde software maakt het mogelijk dat een bedreiging door uw beveiliging breekt. Cybercriminelen buiten kwetsbaarheden in software uit met verschillende tactieken om toegang te krijgen tot computers en gegevens. Managed service providers (MSP’s) kunnen dit automatiseren voor bedrijven zoals het uwe, met een tool voor monitoring en beheer op afstand. Vergeet niet om ook uw mobiele telefoons up-to-date te houden. 

5. Stel duidelijk cybersecuritybeleid op. Schrijf en verspreid een duidelijke set regels en instructies over cybersecuritypraktijken voor medewerkers. Dit varieert van bedrijf tot bedrijf, maar kan ook beleid inzake het gebruik van sociale media omvatten, het meenemen van eigen apparaten, authenticatie-eisen en meer.

6. Maak back-ups van uw gegevens. Dagelijkse (of frequentere) back-ups zijn vereist om te herstellen van corruptie of verlies van gegevens als gevolg van beveiligingsinbreuken. Overweeg het gebruik van een gegevensbeschermingstool met de hulp van uw MSP die periodiek gedurende de dag incrementele back-ups van gegevens maakt om gegevensverlies te voorkomen. 

7. Zorg voor uptime. Kies voor een krachtige
gegevensbeschermingsoplossing die “instant herstel” van gegevens en toepassingen mogelijk maakt. 92% van de MSP’s melden dat klanten met producten voor herstel van de bedrijfscontinuïteit na rampen minder vaak te maken hebben met aanzienlijke stilstand door ransomware en snel weer verder kunnen. De uitval van toepassingen kan een aanzienlijke invloed hebben op het vermogen van een bedrijf om inkomsten te genereren. 

8. Weet waar uw gegevens zich bevinden. Hoe meer plaatsen gegevens bevatten, hoe groter de kans dat onbevoegden er toegang toe krijgen. Gebruik gegevensopsporingstools om gegevens te vinden en op de juiste manier te beveiligen, samen met zakelijke Software-as-a-Service (SaaS) toepassingen die bedrijfscontrole over gegevens mogelijk maken. 

9. Regel de toegang tot computers. Elk toegangspunt brengt een afzonderlijk risico met zich mee, dus beperk de toegang van medewerkers tot de specifieke gegevens die ze nodig hebben om hun werk uit te voeren.
Daarnaast moeten beheerdersrechten alleen aan vertrouwd personeel worden gegeven. 

Samenwerking met een managed service provider verlicht uw zorgen over cybersecurity. Door met een MSP te werken, krijgt u toegang tot hoogwaardig advies over
welke technologieën u nodig heeft om uw organisatie te beschermen in de strijd tegen cybercriminaliteit. 

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze diensten.